skip to Main Content

StudentenBlije afgestudeerde student

De studenten die we helpen kunnen goed leren, maar hebben doorgaans geen geld om een universitaire studie te volgen. Het zijn weeskinderen, kinderen met gehandicapte ouders, gescheiden ouders of alleen grootouders.

Wij helpen door hun hele opleiding van 4 of 5 jaar te betalen. Gemiddeld zijn de kosten 15.000 Yuan = € 1.850,– per jaar . Dit is bestemd voor schoolgeld, kamer, eten, boeken en zakgeld.

Het vinden van donateurs hiervoor is vaak lastiger dan bij jonge kinderen. Terwijl door het helpen van een student vaak een hele familie wordt geholpen. Als de studenten na hun studie namelijk een betaalde baan vinden, profiteren ook andere familieleden hiervan.

Op dit moment ondersteunen we 2 studenten; 14 studenten die we in het verleden hebben gesteund zijn inmiddels afgestudeerd en kunnen nu in hun eigen onderhoud voorzien.

  

Ook helpen we een middelbare scholiere die anders niet naar school zou kunnen gaan.

Huidige studenten

2015

2018

Kim Choen Hwa

De opa en oma van Choen Hwa konden geen kinderen krijgen. Er werd geadviseerd om een kindje te adopteren en dat hebben ze gedaan. De moeder van het meisje dat ze hebben geadopteerd had een hele zware bevalling en is gestorven. Tijdens de bevalling zijn de hersenen van de baby beschadigd, zodat ze zwaar gehandicapt is en heel moeilijk kan praten. Daar kwamen opa en oma pas achter toen ze na 1 jaar nog niet kon lopen. Toen hebben ze haar medisch laten onderzoeken en werd hen verteld dat zij gehandicapt was. Natuurlijk hebben ze haar gehouden, het was tenslotte hun dochtertje. Zij is getrouwd met een man die zwakbegaafd is. Samen kregen zij een gezond dochtertje: Choen Hwa. Omdat haar ouders helaas niet voor haar konden zorgen is zij opgegroeid bij haar opa en oma. Helaas is opa in februari 2019 overleden.

Choen Hwa vindt het leuk op de universiteit. Het 1e jaar was erg wennen. Ze heeft voor de meeste vakken een 7,5 gehaald en voor de Chinese taal zelfs een 8,5. De Chinese taal is ontzettend moeilijk; er zijn wel 10.000 karakters. De meeste mensen kennen ongeveer 3.000 karaktertekens. Ze is nu bezig met het laatste jaar van de opleiding. In juni 2019 zal ze afstuderen.  Ze kan dan bijvoorbeeld in het onderwijs gaan werken, of als tolk of bij Buitenlandse Zaken. Het moeilijkste vak vindt ze tolken, omdat je erg snel van het Chinees naar het Koreaans moet omschakelen en andersom. De overige Chinese taalvakken vindt ze leuk. Ze is erg blij dat ze deze studie heeft gekozen, omdat daar veel werk in te vinden is. Ondanks dat het moeilijk is wil ze het liefst tolk worden.

Ze is ontzettend dankbaar dat ze door ons geholpen wordt om deze studie te kunnen volgen, zodat ze in de toekomst goed voor zichzelf zal kunnen zorgen.

2016

2018

Choi Oeng

De vader van Choi Oeng is in 2009 overleden aan kanker. Zijn opa en oma zijn in 2015 overleden. Zijn moeder had reuma en veel last van haar gewrichten. In februari 2017 is zijn moeder aan voedselvergiftiging overleden. Gelukkig had hij een tante die voor hem wilde zorgen. Zijn tante is helaas in februari 2018 overleden. Hoe moeilijk is het voor deze jongen om al deze verliezen te verwerken. Hij is daarom ook heel stil en bedeesd.

Van jongs af aan wilde hij graag sportleraar op een school worden. Zijn lievelingssport is voetbal. Hij studeert naast de sportopleiding ook nog politiek en Engels, maar hij vindt het heel moeilijk om Engels te spreken. Hij is bezig met het laatste jaar van zijn opleiding. Hij wil hij graag in de Yanbian Provincie werk vinden als sportleraar, liefst op de lagere school, maar op de middelbare school is ook prima. Hij richt zich nu op de toekomst en wil zich graag verder ontwikkelen en zich inzetten voor de jongeren.

Hij is ons heel dankbaar dat we hem de mogelijkheid bieden om de opleiding te doen die hij heel graag wil volgen, zodat hij er ook weer voor de volgende generatie kan zijn.

Middelbare scholier

2016

So Sul Meh

De vader van So Sul Meh is in 2013 overleden. Hij had hoge bloeddruk en hartproblemen. Ze houdt heel veel van traditionele Koreaanse folklore: zij kan heel goed zwaaien met een lange sliert aan een hoedje. Zij is de beste van de streek. Ze sport graag: basketbal, tafeltennis en volleybal. In 2017 is ze naar de middelbare school gegaan. Haar moeder heeft veel problemen met haar maag en kan daardoor niet veel werken. Vanaf 2016 helpen we hen financieel, waardoor zij medicijnen kunnen kopen. Ze zijn ontzettend dankbaar voor de bezoeken en de financiële hulp. Wij zijn de enige familie die ze hebben. De nabestaande uitkering is maar 150 Yuan = ongeveer € 20,– per maand.

Back To Top