skip to Main Content

Koreaans OPVANGHUIS
“Welzijn door Liefde”
In Noord-Oost China

Historie

De directeur van dit project, de heer Han Chul Bum is in 1998 gestart met het opvangen van straatkinderen, gehandicapte kinderen en gehandicapte mannen. Hij is begonnen om eigenhandig kleine appelboompjes te planten in de bergen, zodat hij de opbrengst kan verkopen. Hij heeft ook een aantal koeien waar hij mee fokt.  Van de opbrengst van de verkoop probeert hij in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Naast het opvangen van 8 gehandicapte kinderen en 8 weeskinderen zorgt hij voor 7 oudere mannen. Vaak leven deze mannen op straat en niemand bekommert zich om hen. Dat vindt hij heel erg en daarom neemt hij ze mee naar het opvanghuis in de bergen om hen daar te verzorgen. Zij helpen hem met het werk in de boomgaard en de verzorging van de koeien. Dat geeft hen een nieuwe uitdaging en doel in hun leven.

Hij krijgt geen subsidie van de overheid, dus het is heel moeilijk om goed voor de mensen te kunnen zorgen. Het enige vaste inkomen bestaat uit een zeer kleine uitkering van 250 Yuan = € 30,– per persoon per maand. Er is veel geld nodig om de kinderen eten en medische verzorging te geven en hen naar school te kunnen laten gaan. Ook aan de verzorging van de gehandicapte mannen, het onderhoud van de gebouwen en de zorg voor de boomgaard en de koeien hangt een behoorlijk prijskaartje. Dankzij de nieuwe stal die gebouwd is in 2016 is er een grote verbetering gekomen met het fokken van de koeien en gaan er geen kalfjes meer dood.

Nieuws

Wegens het nieuwe beleid van de Chinese regering zijn 3 kinderen van het opvanghuis overgeplaatst naar een gehandicaptenhuis van de overheid tot hun 18e verjaardag. Daarna kunnen ze terug naar het opvanghuis. Hoewel dhr. Han het heel jammer vindt dat de kinderen uit huis geplaatst zijn, legt hij zich hierbij neer en wacht tot de kinderen weer terug kunnen komen.

Er zijn ondertussen een aantal kinderen volwassen die het huis uit zijn, omdat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Een van de kinderen is getrouwd. Een aantal weeskinderen zitten op de middelbare school. De scholen zijn ver weg en ze verblijven daar intern. Ze komen in augustus allemaal naar huis vanwege de zomervakantie. Zij volgen een sportopleiding en behoren tot de besten van de klas. Ze winnen vaak een medaille als ze aan sportwedstrijden deelnemen.

Wensen

Dhr. Han is begonnen aan een nieuw project! Ongeveer 26 jaar geleden is hij op dit stuk land gaan wonen, hij was toen 30 jaar. De eerste 14 jaar hadden ze geen elektriciteit en woonden ze in lemen huisjes. Daarna bouwde hij huisjes van steen, maar volgens de brandweer waren die brandgevaarlijk en zijn deze afgebroken. Nu gaan ze twee nieuwe huizen aan het hoofdgebouw bouwen. Alle benodigde papieren van de regering om toestemming te krijgen voor de bouw van beide huizen zijn binnen. Het hoofdgebouw voldoet aan alle eisen en zal na de nieuwbouw dienen als huisvesting voor de medewerkers.

 

Wij gaan helpen! Helpen jullie mee?

Wij willen dhr. Han graag helpen om voor de weeskinderen, gehandicapte kinderen, gehandicapte ouderen en zeer oude mensen te kunnen blijven zorgen. Daar zijn dus 2 nieuwe huizen voor nodig.

Nieuwbouw 1:  

28 m lang, 9 m breed, 3.70 m hoog

Kosten 390.000 Yuan = € 50.000,–

Nieuwbouw 2:  

18 m lang, 8 m breed, 3.70 m hoog

Kosten 225.000 Yuan = € 30.000,–

Totale kosten 615.000 Yuan = € 80.000,–

Ondersteuning

Wat is er in al die jaren gerealiseerd?

Sinds 2011 ondersteunen wij dit project. Naast een structurele bijdrage voor rijst kijken we wat de grootste nood is, waarmee we hen misschien kunnen helpen.

Hieronder volgt een overzicht waarbij we In de afgelopen jaren hebben geholpen., zoals u op onderstaande foto’s kunt bekijken.

  • In 2012 konden we hen verblijden met een spiksplinternieuwe bus: actie “Busje komt zo”.
  • In 2013 hebben we rijst gegeven.
  • In 2014 hebben we een tractor gekocht en hebben we rijst gegeven.
  • In 2015 hebben we rijst gegeven.
  • In 2016 en 2017 hebben we donaties gegeven om een nieuwe stal te bouwen: actie “Koetjes en kalfjes” Dankzij deze nieuwe stal gaan er geen kalfjes meer dood door de zeer strenge kou.
  • In 2018 zijn we begonnen met de actie “nieuwbouw”

2011 Oude bus

2012 Nieuwe bus

2014 Oude tractor

2014 Nieuwe tractor

2015  Oude stal

2015 Nieuwe stal

2015 Kalfjes verleden

2017 Kalfjes geboren

2018 Brandgevaarlijke huisjes

2018 Huisjes afgebroken

Back To Top