Skip to content

Bouw stal van opvanghuis “Welzijn door Liefde” 

In mei 2017 zijn we op bezoek geweest bij de heer Han. Hij bracht ons met zijn busje naar de bergen, omdat daar de koeien en kalfjes nu zijn. Onze verbazing was zeer groot: wat zien de koeien er veel beter uit dan vorig jaar en wat een mooie kalfjes! Hij heeft er 13 gekregen afgelopen winter. Alleen een tweeling die te vroeg geboren zijn, zijn overleden. Hij heeft nu in totaal 48 koeien.
De koeien kijken ons met grote ogen aan, maar voelen zich helemaal op hun gemak. Ze gaan er heerlijk relaxed bij liggen herkauwen. Zelfs de grote stier voelt zich niet bedreigd. We zijn echt onder de indruk wat een enorm groot verschil de goede stal heeft gebracht. De koeien worden in de gaten gehouden door een van de gehandicapte mannen. In de zomer mogen ze heerlijk vrij rondlopen in de bergen. Daarom kan er dan weer worden doorgegaan met de bouw van het stallencomplex.

Een koe die een paar weken geleden een kalfje had gekregen, heeft er nog eentje gekregen. Dat was dus eigenlijk een tweeling die op verschillende momenten geboren zijn. Dat is toch wel een hele bijzondere gebeurtenis. Het streven van de heer Han is om binnen 3 jaar ongeveer 100 koeien te hebben.

In de zomer van 2016 is de grote stal afgemaakt en is een begin gemaakt met de bijgebouwen. De muren zijn in aanbouw. In de winter van 2016 was er geen mogelijkheid om te bouwen vanwege de extreme kou altijd tot -30 graden. In het voorjaar en in de lente van 2017 was er heel veel werk op het land. Op het moment dat wij kwamen kijken lag de bouw even stil. Zodra de voorbereidingen op het land weer klaar zijn, gaan ze deze zomer verder met het afbouwen van het stallencomplex.

In mei 2017 hebben we 100.000 Yuan = € 13.350,– aan hem overgemaakt. Dit was het laatste gedeelte van de door ons toegezegde bijdrage van 400.000 Yuan voor het stallencomplex. In 2018 is het hele stallencomplex afgebouwd.

Vol trots heeft hij een bordje op de stal geplaatst van de Stichting Zwervende Zwaluwen uit Holland. De heer Han is enorm blij en dankbaar voor alle hulp die hij gekregen heeft uit Nederland.

Back To Top